Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

TEAM Xtreme  

Sportschool Elhatri & Sportschool Bushido

Mixed Martial Arts, meestal afgekort tot MMA

(en Engels voor: gemengde gevechtskunsten).

Is een sport die zich richt op het combineren van technieken

uit verschillende vechtsporten, zoals Worstelen (grappling), Taekwondo, Judo, Kickboksen, Boksen en Jiu jitsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de meest effectievevechtsport voor een in theorie vrij gevecht.


In wedstrijdvorm is van een echt vrij gevecht nooit sprake in MMA. Als buitengewoon gevaarlijk bekend staande handelingen zijn verboden.

Veelal hebben de deelnemers zich in hun eigen discipline langdurig bekwaamd en zien een uitdaging in het treffen met vechters uit andere disciplines.Er zijn diverse varianten van Mixed Martial Arts, ieder met zijn eigen kenmerken en regels, waaronder Free Fight (het vrije gevecht),Vale Tudo(Braziliaanse Mixed Martial Arts) en Kooi gevechten(kooigevechten).

Verhouding tot andere vechtsporten


Veruit de meeste vechters hebben een achtergrond in het Thai-of Kickboksen,Braziliaans Jiu Jitsu van Grieks-Romeins worstelen. Deze stijlen zijn het effectiefst gebleken. Karateka of andere beoefenaars van traditionele vechtstijlen zijn minder succesvol vanwege de te (vaak) eenzijdige manier van vechten. Ook boksers zijn doorgaans weinig succesvol,

omdat ze een te weinig gevarieerd repertoire in huis hebben.

Daarnaast zorgt de typische verdediging tegen een stoot

(met het hoofd wegduiken) voor een uitstekende positie om een Hoge kick te ontvangen.


Het grote verschil met "gangbare vechtsporten is dat veel geoorloofd is, van stoot-en traptechnieken, elleboog-en

knietechnieken, tot klem-en wurgtechnieken.

Hoewel de vechters vaak gehavend uit de strijd komen, vallen er zelden tot nooit zwaargewonden doordat de vechters in topconditie verkeren en vaak beschikken over een groot incasseringsvermogen. De wedstrijden duren meestal drie ronden (Variërend van drie tot tien minuten ) en worden niet zelden beslist door een snelle knock-out of een tap-out (aftikken).

De Rus Fedor Emelianenko is anno 2008 al jaren onbetwist

de beste zwaargewicht vechter ter wereld. Chuck Liddell,

Randy Couture en Wanderlei Silva zijn succesvolle vechters uit de licht-zwaargewichtcategorie, welke waarschijnlijk de meest competitieve is. In deze gewichtsklasse groeide de Nederlander Alistair Overeem uit tot een speler met winstpartijen op onder meer Vitor Belfort, Igor Vovchanchyn en Sergey Kharitonov op zijn naam. De inmiddels gestopte Nederlander Bas Rutten is, mede door zijn vrijwel ongeslagen status in Pankration één van de grootste namen ooit. Nederlandse pioniers op dit gebied zijn verder Chris Dolman (de eerste Nederlander die begin jaren '90 toernooien op wereldniveau won), Hans Nijman, dick vrij, Willie Peeters en Remco Pardoel.